De Verloren Stammen van Aden speelt zich af in een wereld waarin de mensheid zijn lot niet in eigen handen heeft, maar is overgeleverd aan vreemde overheersing en goddelijke bemoeizucht. Het is een science fantasy epos in de traditie van klassiekers als Duin van Frank Herbert, Het Veelkleurige Land van Julian May en Helliconia van Brian Aldiss. De eerste volumes verschijnen vanaf eind 2020.

Volume #1 – De Val van de Griffioen (2020)

Malderik wilde eigenlijk bard worden, maar het lot en zijn vader beslisten daar anders over. Hij raakt betrokken in de overlevingsstrijd van zijn volk tegen een vreemde veroveraar en weet zich daarin te onderscheiden door een waanzinnig ambitieuze hinderlaag op poten te zetten.

De goden laten hun oog op hem vallen en roepen hem op voor een buitenwereldse opdracht, maar Malderik verkiest zich te blijven inzetten voor zijn volk. De goden laten zich echter niet afschepen en sturen zelfs het verdere verloop van de oorlog om hem te doen buigen naar hun wil.

Het boerenmeisje Ester wordt intussen geplaagd door dromen waarin haar de eeuwenoude catastrofe wordt getoond die de goden nog altijd bezighoudt. De oude priester Obaris neemt haar onder zijn hoede en probeert haar visioenen te doorgronden om de door hem gehate druïden de loef af te steken.

Volume #2 – De Wil van Adens Goden(2021)

Niemand zit op Malderik te wachten wanneer hij Ehad betreedt, en niets is er zoals de goden van Aden het hadden afgeschilderd. Iedereen weet hem echter precies te vertellen wat ze van hem willen.

De herder Merineru wil hem meetronen naar de hoofdstad van het Azaarse Rijk, terwijl de steenman Tanoc hem datzelfde rijk wil laten ondergraven. De zonderling Viasa wil dan weer dat hij zich afkeert van de bewoonbare wereld en zich een weg naar het onbereikbare Rimnosk zoekt. De prostituee Abeni is de enige die niets van hem wil. Zij drijft juist de spot met zijn besluiteloosheid.

Malderik laat zich lang meedrijven op de tegenstrijdige stromingen die hem in hun greep hebben. Wanneer hij eindelijk zijn lot in eigen handen neemt keren de hoogste machten van Ehad zich eensgezind tegen hem.

Volume #3 – De Mensenzoon (2023)

Malderik verschuilt zich in een gehucht in Ayosh waar clandestien nog een mensengod word aanbeden. Hoewel de klopjacht op hem doorgaat, beslist hij zich te openbaren als de Gezant van Aden.