De Verloren Stammen van Aden vertelt over een wereld waarin de mensheid zijn lot niet in eigen handen heeft maar is onderworpen aan goddelijke willekeur en vreemde overheersing. Het is een meerdelig epos in de traditie van science fiction & fantasy klassiekers zoals Duin van Frank Herbert, Het Veelkleurige Land van Julian May en Helliconia van Brian Aldiss. De eerste volumes verschijnen vanaf 2020.

Volume #1 – Volgt de Skaldis (2020)

Malderik wilde eigenlijk bard worden, maar het lot en zijn vader beslisten daar anders over. Hij raakt betrokken in de overlevingsstrijd van zijn volk tegen een vreemde veroveraar en weet zich daarin te onderscheiden door een waanzinnig ambitieuze hinderlaag op poten te zetten.

De goden laten hun oog op hem vallen en roepen hem op voor een buitenwereldse opdracht, maar Malderik verkiest zich te blijven inzetten voor zijn volk. De goden laten zich echter niet afschepen en sturen zelfs het verdere verloop van de oorlog om hem te doen buigen naar hun wil.

Het boerenmeisje Ester wordt intussen geplaagd door dromen waarin haar de eeuwenoude catastrofe wordt getoond die de goden nog altijd bezighoudt. De oude priester Obaris neemt haar onder zijn hoede en probeert haar visioenen te doorgronden om de door hem gehate druïden de loef af te steken.

Volume #2 – De Gezant van Aden (2021)

Wanneer Malderik de nieuwe wereld Ehad betreedt blijkt niets daar te zijn zoals de goden van Aden het hem hadden afgeschilderd. Niemand zat er op hem te wachten, zelfs de mensen niet, maar nu hij er is lijkt iedereen wel precies te weten wat ze van hem willen.

De herder Merineru wil hem meevoeren naar de machthebbers van het Rijk, terwijl de steenman Tanoc wil dat Malderik hem datzelfde rijk helpt ondergraven. De excentrieke Viasa wil dan weer dat hij zich van heel deze wereld afkeert. De prostituee Abeni wil helemaal niets maar drijft wel de spot met zijn besluiteloosheid.

Malderik laat zich lang meedrijven op de tegenstrijdige stromingen die deze wereld in hun greep hebben. Wanneer hij eindelijk het heft in eigen handen probeert te nemen keren de hoogste machten van Ehad zich eensgezind tegen hem.

Verdere volumes

Volume #3 – De Mensenzoon
Volume #4 – Het Gezicht van Odakar
Volume #5 – De Tiran van Terenburg