De Verloren Stammen van Aden vertelt over een wereld waarin de mensheid zijn lot niet in eigen handen heeft maar is onderworpen aan goddelijke willekeur en vreemde overheersing. Het is een meerdelig science fantasy epos in de traditie van klassiekers als Duin van Frank Herbert, Het Veelkleurige Land van Julian May en Helliconia van Brian Aldiss. De eerste volumes verschijnen vanaf 2020.

Volume #1 – De Wil van Adens Goden(2020)

Malderik wilde eigenlijk bard worden, maar het lot en zijn vader beslisten daar anders over. Hij raakt betrokken in de overlevingsstrijd van zijn volk tegen een vreemde veroveraar en weet zich daarin te onderscheiden door een waanzinnig ambitieuze hinderlaag op poten te zetten.

De goden laten hun oog op hem vallen en roepen hem op voor een buitenwereldse opdracht, maar Malderik verkiest zich te blijven inzetten voor zijn volk. De goden laten zich echter niet afschepen en sturen zelfs het verdere verloop van de oorlog om hem te doen buigen naar hun wil.

Het boerenmeisje Ester wordt intussen geplaagd door dromen waarin haar de eeuwenoude catastrofe wordt getoond die de goden nog altijd bezighoudt. De oude priester Obaris neemt haar onder zijn hoede en probeert haar visioenen te doorgronden om de door hem gehate druïden de loef af te steken.

Volume #2 – Adens Gezant (2021)

Niemand zit op Malderik te wachten wanneer hij de wereld Ehad betreedt, en niets is er zoals de goden van Aden het hadden afgeschilderd. Iedereen weet hem echter precies te vertellen wat ze van hem willen.

De herder Merineru wil hem meetronen naar een hoofdstad van het Azaarse Rijk, terwijl de steenman Tanoc hem datzelfde rijk wil laten ondergraven. De secteleider Viasa wil dan weer dat hij zich van de bewoonbare wereld afkeert en een weg naar het onbereikbare Rimnosk zoekt. De prostituee Abeni is de enige die niets van hem wil en drijft de spot met zijn besluiteloosheid.

Malderik laat zich lang meedrijven op de tegenstrijdige stromingen die hem in hun greep hebben. Wanneer hij eindelijk zijn lot in eigen handen neemt keren de hoogste machten van Ehad zich eensgezind tegen hem.

Verdere volumes

Volume #3 – De Mensenzoon
Volume #4 – Het Gezicht van Odakar
Volume #5 – De Tiran van Terenburg