De Schreeuw van de Griffioen (OLD 2020)

De Verloren Stammen van Aden - Boek I

De Schreeuw van de Griffioen is een historische fantasy die zich afspeelt tijdens de Romeinse invasie in de lage landen. Deze roman verscheen in November 2020, kost 19.95€ en telt 392 bladzijden. Het ISBN-nummer is 9789083104911.

De Schreeuw van de Griffioen
(2020)

Achterflaptekst

Generaties lang hebben de Keltische stammen van het noorden alleen maar elkaar bestreden. Nu dwingt een nietsontziende veroveraar uit het zuiden hen tot een wankel bondgenootschap.

Als zoon van een krijgsman moet ook Malderik Boduognati zich in de strijd werpen, hoewel zijn hart meer uitgaat naar zijn lier dan naar zijn zwaard. Hij ziet een kans op roem, en op een rol in de heldendichten van de barden. De rauwe realiteit van het slagveld leert hem al snel dat de barden vooral onzin verkopen. Wanneer uit de hopeloze situatie een waanzinnig aanvalsplan wordt geboren, moet Malderik bemiddelen tussen spionerende overlopers en neerbuigende hoofdmannen.

De goden maken andere plannen: de terugkeer van een verloren gewaande priesteres dwingt hen tot een afrekening met hun verleden. De druïde Segovax wedijvert met een ovaat om de grillen van de goden te doorgronden. Het is echter aan Ester, de leerlinge van de ovaat, dat de goden visioenen tonen van een door mensen verlaten land …

Recensies

“De Schreeuw van de Griffioen is een van de beste Nederlandstalige genreboeken die ik tot nu toe heb gelezen […] Kortom, dit is eindelijk een fantasyboek van een Nederlandstalige auteur dat zich kan meten met de huidige internationale fantasyliteratuur. Een grootse prestatie van deze schrijver.”
Fantastische Vertellingen #57

“Camerman heeft een knappe historische fantasyroman geschreven, die vlot wegleest. Met name de uitgebreide beschrijvingen van de veldslagen zijn indrukwekkend.” — NBD Biblion

“De historische setting prikkelt erg de verbeelding. […] Ontzettend meeslepend […] Goede, vlotte schrijfstijl […] Ik kan dan ook niet wachten op deel twee.” — FantasyWereld.nl

“Een bijzonder spannend boek […] dat tegen het einde een voor iedereen onverwachte wending neemt. […] Ik kijk écht uit naar het vervolg” — Michel Vuijlsteke/Zog.org

“Een boeiend verhaal, met een wereldopbouw om u tegen te zeggen. De details zijn werkelijk indrukwekkend. […] De kwaliteit van dit boek is opmerkelijk. […] Nog nooit eerder wist een Nederlandstalige auteur binnen dit genre me zo snel te overtuigen en te boeien.” — Hebban recensent Marvin O.

“Omvat alles wat een goed verhaal nodig heeft: een goede plot, intrigerende personages, spanning, dramatiek en een flinke scheut fictie naast de historische feiten. […] Een meer dan succesvolle start van een bijzondere historische serie.” — InDeBoekenkast.com

“Wat een heerlijk debuut. Vanaf bladzijde één word je in het verhaal getrokken. […] De levendige schrijfstijl zorgt ervoor dat je het gevoel hebt alsof je naar Malderik op het slagveld staat. […] Je wordt steeds nieuwsgieriger naar wat er nog meer gaat komen.” — Soraya’s Bookshelf

“Met zijn prachtige verhaallijnen en vlotte schrijfstijl weet de auteur je helemaal mee te slepen in het verhaal. […] Conclusie? De schreeuw van de Griffioen is een spannende en ontzettend goed geschreven historische fantasie.” — Dwars

“De auteur heeft duidelijk veel research gedaan. […] In het begin laat De schreeuw van de Griffioen zich dan ook als een historische roman lezen, maar gaandeweg het verhaal komt het fantasy-element er sterker in. Knap gedaan. Het slot nodigt meteen uit om aan het tweede deel te beginnen. […] Het smaakt naar meer!” — Perfecteburen.nl (Let op, deze recensie bevat spoilers!)

Bestelinformatie (winkels en webwinkels)

De Schreeuw van de Griffioen is te kopen in alle online winkels, en te bestellen in alle Vlaamse en Nederlandse boekenwinkels. De prijs bedraagt overal 19,95€. Links naar een aantal webwinkels, met telkens informatie over de verzendkosten:

  • StandaardBoekhandel.be
   • Altijd gratis verzending naar je meest nabije winkel, en gratis verzending naar je adres in België vanaf 25 euro.
  • BOL.com, Amazon.nl
   • Gratis verzending naar België of Nederland vanaf 20 euro. Amazon toont een vermangeld beeld van de cover, maar verkoopt wel degelijk hetzelfde boek.
  • Bruna.nl, Libris.nl, Boekenwereld.com, Bazarow.com
   • Altijd gratis verzending naar Nederland.
  • AKO.nl
   • Gratis verzending naar Nederland vanaf 20 euro
  • Fnac.be
   • Gratis verzending naar je meest nabije winkel, en gratis verzending naar je adres in België vanaf 20 euro.

Je kan deze roman ook lezen als ebook; hij is te vinden op alle platformen en kost gewoonlijk 7,99€. Hij is ook beschikbaar voor wie een Kobo PLUS abonnement heeft. Enkele links: BOL.com, Standaard Boekhandel, Amazon.nl, Kobo.

Bestellen bij de auteur

Je kan het boek ook bestellen bij de auteur, aan dezelfde prijs. Je krijgt er dan een mooie bladwijzer bij, en ik zal je exemplaar desgewenst tekenen. Ik verstuur minstens 1x per week naar België, en 1x per maand naar Nederland.

Gebruik het contactformulier op deze site om betaalinstructies te ontvangen. Vul vooral je emailadres goed in, geef meteen ook het adres op waar het boek naartoe moet, en zeg erbij of je wil dat ik het boek teken (en voor wie, indien niet jezelf). Waarschuwing: ik heb een lelijk handschrift en ik schrijf er meestal iets raars in dat je pas begrijpt wanneer je het boek leest – persoonlijk vind ik het zonde van een ongerept nieuw boek 🙂

Extra informatie

 • Een verhaal van twee munten: hierin toon en beschrijf ik de twee historische munten die een rol spelen in het verhaal: de ene een zilveren Romeinse denarius met een griffioen op, de andere een gouden Nervische stater.
 • De cover van de griffioen: hierin vertel ik hoe het ontwerp van de cover tot stand kwam, met veel afbeeldingen van uitprobeersels en voorlopige ontwerpen.
 • De kaarten bij het boek: deze staan ook in het boek zelf, maar als je het e-boek leest is het wellicht handiger om ze af te printen en bij de hand te houden.

De Verloren Stammen van Aden

“De Schreeuw van de Griffioen” is een historische roman, maar ook het eerste deel van De Verloren Stammen van Aden, een science fantasy epos in de traditie van Duin van Frank Herbert, Het Veelkleurige Land van Julian May en Helliconia van Brian Aldiss. De volgende delen spelen zich af in een wereld waarin de mensheid is overgeleverd aan vreemde overheersing en goddelijke bemoeizucht.

Het tweede deel, De Wil van Adens Goden, werd gepubliceerd in de lente van 2022. Het derde deel, Het Spoor van Adens Gezant, volgt in 2024.