Blogbericht

Februari 2024

Deze maand moest (de derde versie van) het manuscript van De Wens van Adens Gezant (ik blijf twijfelen aan de titel) klaar zijn, en dat is ruimschoots gelukt. Ik heb meteen ook een half hoofdstuk uit het midden van het boek waar ik niet tevreden over was herschreven. Het manuscript klokt af op 165.000 woorden, zoals reeds een tijdje verwacht. Het gaat nu naar redacteur Sarah voor inhoudelijke redactie. Haar opmerkingen zal ik vanaf midden april verwerken, samen met de feedback van proeflezers Deborah en Danny, en alle aantekeningen die ik zelf heb gemaakt.

Intussen ben ik zowaar een nieuw kortverhaal aan het schrijven, voor het eerst in ruim vijf jaar! Daar had ik al heel lang zin in, en onlangs kreeg ik om 1u ’s nachts opeens een hoop nieuwe ideeën voor een oud verhaalidee, dus besloot ik het meteen uit te schrijven nu ik er toch tijd voor kan maken. Ik kan niets over het verhaal zeggen omdat ik het misschien wil insturen voor een wedstrijd. In de niet te verre toekomst hoop ik een aantal verwante scifi-verhalen uit te geven in een kleine bundel, ten eerste omdat dat leuk is, ten tweede om mezelf ook als scifi auteur op de kaart te zetten, en ten derde om eens te experimenteren met PoD (print-on-demand) uitgeven.

In April ga ik op reis, dus ik weet niet wat ik in maart nog ga doen. Waarschijnlijk toch al beginnen aan de volgende versie van het manuscript. Maar voorlopig zit er geen druk achter, en dat is wel eens fijn.