Blogbericht

Juli en Augustus 2022

Na de publicatie van ‘De Wil van Adens Goden’ eind juni besloot ik om, na anderhalf jaar keihard werken, enkele maanden vrij te nemen van het schrijven. Ik begon in juli wat hoognodige werken in m’n huis en ging met zoonlief op reis naar Denemarken (lees: op bedevaart naar Legoland en Lego House).

Dinosaurus in Givskud Zoo

Veel langer heeft de schrijfonthouding niet geduurd. Ik begon de eerste hoofdstukken van boek 3 te herlezen en nieuwe aantekeningen te maken van wat er allemaal moet veranderen, plus de honderden bestaande aantekeningen te verwerken, en dat begint steeds meer van mijn tijd op te slorpen. Binnenkort zal het dus weer grotendeels gedaan zijn met bijkomstigheden zoals een sociaal leven hebben en mijn huis opknappen 🙂

Boek 3 van ‘De Verloren Stammen van Aden’ heet voorlopig ‘Het Spoor van Adens Gezant’ en volgt onmiddellijk op de gebeurtenissen in ‘De Wil van Adens Goden’, waarmee het eigenlijk een tweeluik binnen de serie vormt. Dat zal overigens ook het geval zijn met boeken 5 en 6, terwijl boek 4 meer een standalone wordt. Zoals je misschien al weet heb ik zes boeken in de serie geschreven vóór ik begon met herschrijven en uitgeven.

Doordat ik aan ‘De Wil van Adens Goden’ nog veel veranderd heb, moet er ook aan ‘Het Spoor van Adens Gezant’ veel veranderen, met name in de eerste hoofdstukken. Sowieso ga ik het boek weer helemaal herschrijven. Ik hoop ooit in staat te zijn om een boek van de eerste keer zo goed te krijgen als ik het kan maken, maar voorlopig moet ik me erbij neerleggen dat ik een schrijver ben die in lagen werkt, en zo lang ik niet helemaal tevreden ben blijf ik nieuwe lagen schilderen. ‘Het Spoor van Adens Gezant’ wordt bovendien het dikste boek in de serie tot dusver, dus ik zal er nog even zoet mee zijn!