Blogbericht

Juni 2022

Wow wat ging het weer snel op het einde. In mijn blog van eind mei was ik nog pessimistisch over de kans dat ik ‘De Wil van Adens Goden’ voor de zomer zou kunnen publiceren, maar enkele dagen later was het manuscript 100% groen, en na nog enkele dagen doorwerken was heel de vormgeving klaar. Ik was helemaal vergeten hoe het vormgevingsprogramma (Affinity Publisher) werkte, dacht ik, maar het kwam allemaal vanzelf terug, en natuurlijk kon ik ‘De Schreeuw van de Griffioen’ als template gebruiken. De cover was al grotendeels klaar en snel afgewerkt. Ik ontwierp in één moeite door een bladwijzer, en het ebook was ook in een handomdraai klaar. Zo traag als ik ben als schrijver, zo snel ben ik als uitgever!

De rest van de maand was het dan vooral wachten op de proefdruk en de eerste druk, maar op dit moment is het boek al overal te koop en zijn alle bestellingen van getekende exemplaren onderweg. Ik ben benieuwd naar de eerste lezersreacties!

Het liefst zou ik meteen aan boek 3 beginnen, maar ik neem eerst twee of drie maanden vrij van het schrijven om mijn huis op orde te brengen.