Blogbericht

Log December 2020

Op schrijfgebied was het een rustige maand. Op 11 december viel er een vuur uit mijn hemel waarna ik niet veel meer aan mijn boeken heb gedacht : ) Ik heb wel wat vooruitgang geboekt met het organiseren van alle aantekeningen en nieuwe ideeën voor Boek II, maar het zal nog zeker tot februari duren voor ik dat begin te herschrijven. Ik zit ook nog met twee kortverhalen die door mijn gedachten blijven spelen; het begint nu echt wel te jeuken om die eens uit te schrijven. Elk verhaal kost me echter een maand dat ik niet aan de romans kan werken, dus we zullen zien.

De verkoop van De Schreeuw van de Griffioen verloopt inmiddels goed. Na de initiële golf na de release in november bleef de verkoop aan een gestaag tempo verdergaan. Nu de kerstperiode voorbij is zal het wel wat minderen, maar anderzijds moeten de reviews op de boekenblogs die recensie-exemplaren hebben gevraagd, nog komen. Hoe dan ook zal de eerste druk rond februari uitverkocht zijn en moet ik de tweede druk dus al beginnen plannen. Daar zal niet veel werk aan zijn, want tot hiertoe zijn in de eerste druk nog maar twee fouten gevonden, en wel 2x dezelfde grammaticale fout: groter dan mij i.p.v. groter dan ik (een typische fout die ik maar blijf maken). En in de historische noot op het einde had ik foutief beweerd dat het standbeeld van Boduognat zich in de Zoo van Antwerpen bevindt, terwijl het enkele jaren geleden is verhuisd. Dat zijn voorlopig de enige dingen die ik wil veranderen.

Tegelijk met de tweede druk zal ik het e-boek lanceren. Dat had ik alleen maar uitgesteld omdat ik nog moet leren hoe een e-boek te produceren en te verkopen. In januari maak ik er werk van. Ik heb al veel e-boeken gemaakt voor proeflezers, dus een grote uitdaging is het niet, maar nu moet het helemaal wat afgelikter zijn en moet ik er de afbeeldingen van o.a. de twee kaarten in verwerken. Volgende maand hoor je er zeker meer over : )