Blogbericht

Log februari 2021

Weinig te vertellen deze maand: ik werk sinds eind januari volop aan boek 2 van De Verloren Stammen van Aden, dat De Wil van Adens Goden zal heten. De eerste weken heb ik al mijn notities voor verbeteringen en veranderingen verzameld, gefilterd, geschikt en uitgebreid, zodat alles nu in één groot document van 12.000 woorden staat. Daarna heb ik het bestaande manuscript, dat ik schreef in 2010 en al eens helemaal herschreef in 2019, aandachtig herlezen en geannoteerd, zodat het terug goed in mijn geheugen staat geprent. Daar ben ik sinds vandaag mee klaar.

Het verhaal gaat nu helemaal in de stellingen, want ik wil er nog erg veel aan veranderen en toevoegen. De komende weken ga ik werken aan een nieuwe outline waarin ik alle oude, nieuwe en bijgestuurde verhaallijnen probeer samen te kneden tot een onderhoudend geheel. De Wil van Adens Goden is voor mij zonder twijfel het moeilijkste boek in de serie, omdat het het eerste is dat zich afspeelt in een andere wereld, die ik dus moet introduceren zonder dat het verhaal zijn vaart verliest. Vanaf boek 3, Het Spoor van Adens Gezant, wordt het echter smooth sailing, maak ik mezelf graag wijs 🙂