Blogbericht

Log januari 2021

Ik ben deze maand vooral bezig geweest met het creëren van het ebook van De Schreeuw van de Griffioen. Dat was een klus waar ik tegenop zag, omdat ik het nog nooit had gedaan. Het was nog meer geklooi dan ik had gevreesd. Ik gebruikte Calibre, op basis van een zorgvuldig opgemaakt Word document. De conversie naar mobi (voor Kindle readers) verliep bijna vlekkeloos, maar de epub kwam er aanvankelijk op elke reader anders uit, en het was dan zoeken naar oplossingen die op alle readers min of meer hetzelfde resultaat zouden geven. De moeilijkheid lag bij de images, met name de twee kaarten in het begin van het boek en de iconen onder de hoofdstuktitels. Ik had het me gemakkelijk kunnen maken door die weg te halen, maar uiteindelijk is het me toch gelukt. Op Kobo readers zijn die iconen wel stevige pictogrammen geworden, maar eigenlijk ziet dat er best mooi uit 🙂

Het ebook is dus gelanceerd en beschikbaar op alle mij bekende webwinkels. Het is ook gratis te lezen voor wie een Kobo PLUS abonnement heeft. Via bibliotheken valt het ebook jammer genoeg niet te ontlenen. Ik had dat graag mogelijk gemaakt, maar dat kan enkel door het te publiceren via CB, wat ik niet wil doen omdat dat voor alle andere platformen een overbodige en dure middleman is. Ik zou enkel voor de bibliotheken via CB kunnen publiceren, maar dat zou me 110 euro per jaar kosten, wat ik er bijna zeker niet uit zou halen.

Gelukkig heb ik deze maand een lovende Biblion review gekregen, gevolgd door een grote bestelling, waardoor het papieren boek in zo’n zeventig Nederlandse bibliotheken te vinden zal zijn. In Vlaanderen is het veel moeilijker om in de bibliotheken te belanden, maar ik werk eraan. Hulde aan de zes bibliotheken die het zelf al hebben ingeslagen.

De eerste druk raakte deze maand uitverkocht, dus heb ik de tweede druk verzorgd. Die is uiteraard zo goed als identiek aan de eerste. Ik hoop tegen de eindejaarsperiode aan een derde druk toe te zijn.

Sinds enkele dagen richt ik mijn focus eindelijk op het tweede volume van De Verloren Stammen van Aden, De Wil van Adens Goden . Dat heb ik geschreven in 2019, maar ik ga het nog grondig herwerken voor ik het uitgeef. Ik ben nu bezig met het organiseren en structureren van honderden losse nieuwe ideeën en aantekeningen, en zal daar nog enkele weken of zelfs maanden mee bezig zijn voor ik daadwerkelijk begin te schrijven.