Blogbericht

Maart 2021

De eerste helft van de maand ben ik bezig geweest met het outlinen van de nieuwe versie van De Wil van Adens Goden, boek 2 van De Verloren Stammen van Aden. Ten opzichte van de vorige versie, die ik schreef in 2019, wordt een hele nieuwe verhaallijn toegevoegd en worden een aantal nevenpersonages beter uitgewerkt. Het boek had 18 hoofdstukken, dat zullen er nu 23 of 24 worden. De hoofdthemas zijn religieus fanatisme en idealisme.

Sinds 17 maart werk ik daadwerkelijk aan het nieuwe manuscript. Ik zit nu aan hoofdstuk 4. Dat lijkt dus goed te vlotten, maar aan de eerste zes hoofdstukken is weinig werk; die vormen een op zich staand geheel waar ik weinig meer aan wil veranderen. Vanaf hoofdstuk 7 beginnen de echte veranderingen, en die zullen vanaf dan almaar groter worden. Het streefdoel is om het boek nog dit jaar te publiceren, maar dat wordt erg moeilijk. Ik had echter ook niet verwacht dat ik De Schreeuw van de Griffioen nog vorig jaar gepubliceerd zou krijgen, dus wie weet!

De Schreeuw van de Griffioen blijft overigens goed verkopen, zo goed zelfs dat ik al aan de derde druk moet beginnen denken. Die komt er waarschijnlijk deze zomer al.

Een leuke ontdekking deze maand was de site bestefantasyboeken.com . Ik heb geen idee wie erachter zit, maar dat mijn boek daar op #24 staat tussen alle klassiekers van het genre doet me veel plezier!

1 Response