Blogbericht

Nieuws van de romans

Nog eens een update over de romans. Half december ben ik begonnen aan volume 2 (werktitel: “De Gezant van Aden”) en ik ben nu 18 hoofdstukken / 75.000 woorden / ~250 blz ver. Naar mijn doen een strak tempo van 400 woorden per dag, maar de eerste zes hoofdstukken zijn verplaatst van het einde van volume 1 en heb ik alleen moeten bijwerken, dus eigenlijk was het minder. Ik denk ongeveer 42 hoofdstukken nodig te zullen hebben, dus ik ben nog niet eens halfweg, maar ik hoop het geheel toch onder de 150.000 woorden te houden.

Het verhaal zit nu op een rustpunt, en ik neem een korte pauze om enkele andere dingen te doen. Ten eerste ga ik een nieuw hoofdstuk toevoegen aan volume 1, om de roman en vooral de verhaallijn van het belangrijkste nevenpersonage beter af te ronden (verschillende proeflezers wisten nu niet of ze eigenlijk nog leefde 🙂 ). Dan is heel het manuscript klaar voor het redactieproces, dat op gang begint te komen. Ik heb daarnaast ook een coverillustrator ingehuurd. En ik zou echt eens werk moeten maken van de landkaarten, die ik zelf wil maken, voor beide boeken. Het is veel gemakkelijker om eerst de kaart te tekenen en het proza daarop af te stemmen (afstanden en richtingen die kloppen) dan achteraf kaarten te moeten tekenen die overeenkomen met alle details die je hebt geschreven, maar toch blijf ik het maar uitstellen.

Later deze maand ga ik verder met volume 2, tot het einde. Ik ben met mijn werkgever overeengekomen dat ik er na afloop van mijn huidige project (eind juni) vier maanden tussenuit knijp, dus hopelijk gaat het schrijven dan wat sneller vooruit – alhoewel dat de vorige keer dat ik zo’n lange werkonderbreking heb genomen niet echt is gelukt. Bedoeling is alleszins om volume 2 eind oktober klaar te hebben. Daarna gooi ik me op het volledig afwerken van volume 1: laatste redactieronde, copy editing, layouten, coverdesign en publicatie ergens in 2020. Een proces dat ik daarna dan meteen helemaal kan herhalen voor volume 2.