Blogbericht

November 2023

Ik ben 137.000 woorden ver in De Wens van Adens Gezant. Er zijn er deze maand dus 12.000 bijgekomen. Na de lange schrijvershigh van de vorige maanden gaat het weer moeizaam, maar de ervaring leert me dat het resultaat daarom niet minder is. Nog zo’n 30.000 woorden te gaan; m’n doel is om eind februari klaar te zijn met deze versie van het manuscript. Als ik niet te veel vaart verlies tijdens de feestdagen moet dat lukken.

Op een ander vlak was het wel een zeer productieve maand: de verkoop ligt 50% hoger dan vorig jaar. November is altijd een goede maand, en december is normaal nog veel beter. Ik ga snel de zesde druk van De Schreeuw van de Griffioen moeten uitbrengen of ik zit nog voor kerstmis door m’n voorraad. De derde druk van De Wil van Adens Goden volgt wellicht in het voorjaar.

Ik vermoed dat ik de gestegen verkoop dank aan de vernieuwing van deze site. In het verleden liet ik mijn advertenties rechtstreeks naar bol.com linken, maar nu link ik ze naar de pagina van De Schreeuw van de Griffioen op deze site, waar dan links naar alle boekenwinkels staan. Ik maakte me zorgen dat de extra benodigde clicks me verkoop zouden kosten, maar het tegendeel blijkt waar, of de keuze aan webwinkels compenseert die extra drempel ruimschoots. Voor De Wil van Adens Goden voer ik nog geen promotie (dat doe ik pas nadat deel 3 ook uit is) maar in het zog van De Schreeuw merk ik ook voor dat boek toch dezelfde stijging.