Blogbericht

September 2023

Ik heb een zeer goede schrijfmaand achter de rug. Boek 3 van De Verloren Stammen van Aden telt nu 112.000 woorden. Het verhaal zit in een stroomversnelling, veel puzzelstukken die al werden gelegd in De Wil van Adens Goden (boek 2) vallen in elkaar, en elke scene voelt aan als een sleutelscene.

Tijdens het schrijven ging ik gaandeweg wel beseffen dat dit boek, in nog veel grotere mate dan ik al dacht, één geheel vormt met De Wil van Adens Goden. Ik begon daarom te overwegen om het “De Wil van Adens Goden – deel 2” te noemen, of iets dergelijks. Dat gebeurt ook in sommige andere series (zoals de vertaling van Game of Thrones) maar ik vind het toch wringen om binnen een grotere reeks nog eens een aparte nummering in te voeren. Een alternatief zou zijn om de titels nóg meer op elkaar te laten lijken door boek 3 De Wil van Adens Gezant te dopen. Ik ben er nog niet uit.

Achteraf bezien had ik De Wil van Adens Goden niet mogen publiceren voor boek 3 bijna klaar was, want nu zit er een veel te lange wachttijd tussen. Een les voor de toekomst, met name voor boeken 5 en 6 die ook één geheel zullen vormen.